tutorial - jumlah pengunjung blog

assalamualaikum ;) jom sama2 kita buat benda nih :


contoh .

1. Wajib pergi ke LINK situ untuk sign up .

2. Tekan sign up akan keluar macam ni :


3. Fill in . Lepas tekan rehister akan keluar macam ni :


4. Itu makna nye , korang kena verify dulu . Korang pergi lah dekat emel korang tuh , nanti freeonlineusers akan hantar message kat inbox korang .

5. Dah dapat message tuh , korang just tekan link warna biru ok ?

6. Terus keluar mcm ni :


7. Lepas tuh , korang fill lah emel korang dengan password korang kat bahagian atas.

8. Bila dah log in , tekan Link Codes . Buat Macam ni . Letak URL BLOG korang.



9. Tekan ADD . Automatik akan keluar macam ni . Isi kotak merah kat bawah :


10 . Lepas tekan generate code , korang copy kod yang diberi ! :)


TAK TAHU MACAM MANA NAK MASUKKAN ?
Senang je :)

1. Log in - Dashboard - Design - Add a Gadget - Html / Javascript

2. Paste di ruangan tersebut .

3. Save ! Kan senang tuh ! ;)


credit to : cute ;)


THANKS FOR READING THIS :) LIKE IF YOU LIKE ♥

0 065 baru komen ♥: