Tutorial - cara guna template denim I

okey hari ney ain nk cerite sikit ape itu template denim . hihi :) template denim tuu lebih kurang mcm template yg ain pakai sekarang ney . kebanyakkan blogger , memang pakai template denim neyy . so skunk ain nk tunjuk korang cara-caranya okey .





lepas korang da save , nty mcm neyh laa yg terjadi :)


okey , ney nk tranparentkn backgroud dye yg warne biru2 tuh . hee sebelum tuu 
korg mesti ade header transparet yep .



ney laa yg akan jadi . 


sory taw buruk . haha sebab ney blog sample ain jeh . hihi . hope korg faham .
okey now ain nk ajar korg cmner nk letak background pulak :)

1.dashboard - design - edit html - tick expand widget template

2.cari code ney : body {

3.copy code ney , paste bawah body {

background: url("url background");repeat ;background-attachment:Fixed;

4.korg kene tengok picture bawah ney taww .


5.preview - then save !

hasilnyea :)


be continue ~


THANKS FOR READING THIS :) LIKE IF YOU LIKE ♥

6 065 baru komen ♥:

KHaLiDa said...

kak , background dia nk cari kat mne ? Adik dah buntu sesangat ni . Akak bg tau ek kat mne background tuhh ! Mekacih =)

aien said...

@KHaLiDa tekan lah ctrl+f pastuh taip background , nty jumpa lah kode tuu :3

Sufiah Afira said...

macam mana nak tukar dripada old template ke denim template ?

maslihatul jannah said...

ooo macam tu ... sekarang saya dah tau bagaimane caranye pakaikan denim template