cara guna blogskin

Hello earthlings 


Hari ni ain nak ajar korang macam mana nak guna blogskin . Contoh nya , bila korang bukak blog korang , dye just cuma boley buad post jee . no widget2 okey ^^ . Kalau korang nak , buat sila ikut tuto di bawah ni .


Kalau dah menjadi , sila komen ek :>


Let's begin ! 

1-Design-edit HTML-scroll bawah-click Revert to Classic Template



2-dia akan keluar SETTINGS WERE SAVED SUCESSFULLY . okey ?



3-click sini . pilih skin yang korang nak tu .



4-scroll sampai bawah , dan korang akan jumpa bawah ney .


5-then mesty dye tengah download , setelah itu , tekan show download .


6-dia akan keluar mcm ney , click ap yg disuruh key .


7-then keluar lgy cmney kt lappy korang kut . hee 


8-lepas click open , then akan keluar cmney


9-copy semua code , tekan ctrl+a untuk mudah , then copy .

10-paste dalam kotak edit html macam picture bawah ni . sebelum tu , padam la code yang lama tu .



11-and now , blogskin tu dah melekat dekat blog korang , cuma kena edit saja . letak title , header , & apa-apa saja la yang perlu .

12-Siap , save & view blog ! :D 

untuk sambungan , click SINI yea ? hee kbai 


THANKS FOR READING THIS :) LIKE IF YOU LIKE ♥

30 97 kekasih hati ♥:

Miss Sora Lola said...

i love you aien..ur post helped me a lot :D thankkkk you

cikk syerot said...

kalau dah pakai blogskin macam mana nak tukar semula ah pakai denim T.T help meeeee

Hanani Hardy said...

nk copy kod yg kita downdload tu x blh :\

aien said...

@Hanani Hardytekan ctrl+a dear kalau nak senang :)

mardhiyah hasbullah said...

Assalamualaikum , Aien , itu papan pemuka lama kan ? tapi sekarang saya menggunakan papan pemuka baru , so ? mcm mne lak ? sye pun dah confuise !
Tlong ajar please , :D

Mohd Shah said...

Great Site I Love This Site,Beautiful Template's Great Tutorial's Great Design's And All Feature's :-)
Free Blog

sabrina :) said...

How if masih tak bolehh ? Tolong kak Aien T^T

LadyFirm said...

jenguk2 sini, nak kawan dengan awak :)

Nadzirah said...

Salam . mcm mana nak tukar fonts? bila saya tukar fonts blogskin hilang.

Dalilati Dayana said...

Macam mana nak tukar perkataan kat atas tuh dekat blogskin ? Macam akak kan aien story . hahh , macam mana ? Tolongg ehh ?

Aisya Isya said...

Wah Thanks Aien! Menjadi.. Tuto yg bagus dan mudah faham..

ellys suhana Ismail said...

akk mcm mana nak letak twitter dlm blogskin??plEase help me :(

.::: Princess MOMOY :::. said...

dah copy and paste dalam edit html
tapi nape x boleh. dapat message dia tulis camni

Could not load template preview: Error parsing XML, line 5, column 34: Open quote is expected for attribute "language" associated with an element type "script"

Awesome ᵔᴥᵔ said...

@mardhiyah hasbullahsme je lah awok ;) scroll sampai bawak kat bahagian template nanti jumpa lah ;)

Awesome ᵔᴥᵔ said...

@sabrina :)Kalau tak bolehtu, maksudnya salah letak code kot :)

Awesome ᵔᴥᵔ said...

@nurfatiha othmanBlogskin just ada template. I mean code2. Kalau denim tenplate mcm ain guna sekarang. mudah. Blogskin takda layout.