cara guna blogskin

Hello earthlings 


Hari ni ain nak ajar korang macam mana nak guna blogskin . Contoh nya , bila korang bukak blog korang , dye just cuma boley buad post jee . no widget2 okey ^^ . Kalau korang nak , buat sila ikut tuto di bawah ni .


Kalau dah menjadi , sila komen ek :>


Let's begin ! 

1-Design-edit HTML-scroll bawah-click Revert to Classic Template



2-dia akan keluar SETTINGS WERE SAVED SUCESSFULLY . okey ?



3-click sini . pilih skin yang korang nak tu .



4-scroll sampai bawah , dan korang akan jumpa bawah ney .


5-then mesty dye tengah download , setelah itu , tekan show download .


6-dia akan keluar mcm ney , click ap yg disuruh key .


7-then keluar lgy cmney kt lappy korang kut . hee 


8-lepas click open , then akan keluar cmney


9-copy semua code , tekan ctrl+a untuk mudah , then copy .

10-paste dalam kotak edit html macam picture bawah ni . sebelum tu , padam la code yang lama tu .



11-and now , blogskin tu dah melekat dekat blog korang , cuma kena edit saja . letak title , header , & apa-apa saja la yang perlu .

12-Siap , save & view blog ! :D 

untuk sambungan , click SINI yea ? hee kbai 


THANKS FOR READING THIS :) LIKE IF YOU LIKE ♥

31 065 baru komen ♥:

Miss Sora Lola said...

i love you aien..ur post helped me a lot :D thankkkk you

cikk syerot said...

kalau dah pakai blogskin macam mana nak tukar semula ah pakai denim T.T help meeeee

Hanani Hardy said...

nk copy kod yg kita downdload tu x blh :\

aien said...

@Hanani Hardytekan ctrl+a dear kalau nak senang :)

mardhiyah hasbullah said...

Assalamualaikum , Aien , itu papan pemuka lama kan ? tapi sekarang saya menggunakan papan pemuka baru , so ? mcm mne lak ? sye pun dah confuise !
Tlong ajar please , :D

Mohd Shah said...

Great Site I Love This Site,Beautiful Template's Great Tutorial's Great Design's And All Feature's :-)
Free Blog

sabrina :) said...

How if masih tak bolehh ? Tolong kak Aien T^T

LadyFirm said...

jenguk2 sini, nak kawan dengan awak :)

Nadzirah said...

Salam . mcm mana nak tukar fonts? bila saya tukar fonts blogskin hilang.

Dalilati Dayana said...

Macam mana nak tukar perkataan kat atas tuh dekat blogskin ? Macam akak kan aien story . hahh , macam mana ? Tolongg ehh ?

Aisya Isya said...

Wah Thanks Aien! Menjadi.. Tuto yg bagus dan mudah faham..

ellys suhana Ismail said...

akk mcm mana nak letak twitter dlm blogskin??plEase help me :(

.::: Princess MOMOY :::. said...

dah copy and paste dalam edit html
tapi nape x boleh. dapat message dia tulis camni

Could not load template preview: Error parsing XML, line 5, column 34: Open quote is expected for attribute "language" associated with an element type "script"

Awesome ᵔᴥᵔ said...

@mardhiyah hasbullahsme je lah awok ;) scroll sampai bawak kat bahagian template nanti jumpa lah ;)

Awesome ᵔᴥᵔ said...

@sabrina :)Kalau tak bolehtu, maksudnya salah letak code kot :)

Awesome ᵔᴥᵔ said...

@nurfatiha othmanBlogskin just ada template. I mean code2. Kalau denim tenplate mcm ain guna sekarang. mudah. Blogskin takda layout.

maskulin cinta said...

kak ain, sye dh siap buat blog. but bile sye nak posting, tak keluar pun,,and tempat comment xde..? help me